Botox

Botox® is een veelgebruikte behandeling om rimpels en fijne lijntjes te verminderen om zo de tekenen van veroudering te verminderen, zonder dat er een chirurgische ingreep nodig is. Het doel van de behandeling is voornamelijk verfrissen, zonder er “behandeld” uit te zien.

Botox®, of botuline toxine, is een gezuiverd eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het werkt door de spieren tijdelijk te ontspannen, waardoor de vorming van rimpels en fijne lijntjes wordt verminderd. Het wordt voornamelijk gebruikt op gebieden waar spierbewegingen bijdragen aan het ontstaan van rimpels, zoals fronslijnen tussen de wenkbrauwen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes rond de ogen. Doordat Botox® helpt bij het verminderen van spanning in de spieren, kan dit leiden tot verlichting van bepaalde hoofdpijnen of migraine. Daarnaast kan het ook helpen om de zweetproductie van klieren te verminderen, waardoor bijvoorbeeld oksels, handen of voeten droog blijven.

Procedure

Tijdens de behandeling wordt de Botox® met zeer dunne naalden in de spieren geïnjecteerd. Het effect is meestal binnen enkele dagen tot twee weken na de behandeling zichtbaar en houdt gemiddeld drie tot zes maanden aan.

Subtiele veranderingen kunnen een groot verschil kunnen maken in jouw zelfvertrouwen en uitstraling. Tijdens een persoonlijk consult zullen we jouw wensen en verwachtingen bespreken, evenals eventuele vragen of zorgen die je hebt, om een behandelplan op maat te maken, met als doel een natuurlijk en verjongend resultaat te bereiken.

Nabehandeling

Na een botoxbehandeling is het belangrijk voor het beste resultaat om je aan onderstaande punten te houden.

  • Blijf rechtop zitten: probeer gedurende de eerste paar uur na de behandeling rechtop te blijven zitten. Dit helpt om het verspreiden van de Botox® naar andere gebieden te voorkomen.
  • Vermijd wrijven of masseren: gedurende de eerste zes uur na de behandeling is het belangrijk om niet te wrijven of te masseren op het behandelde gebied. Dit kan ervoor zorgen dat de Botox® zich verspreidt naar ongewenste gebieden.
  • Vermijd intensieve lichaamsbeweging: Het wordt aanbevolen om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling intensieve lichaamsbeweging te vermijden. Hetzelfde geldt voor de sauna. Dit helpt om overmatig zweten te voorkomen en zorgt ervoor dat de Botox® op de juiste plaats blijft.
  • Blijf uit de zon en even niet onder de zonnebank: probeer directe blootstelling aan de zon of warmtebronnen te vermijden gedurende de eerste week na de behandeling.
  • Wees geduldig: het volledige effect van de Botoxbehandeling kan enkele dagen tot twee weken duren voordat het zichtbaar wordt. Wees geduldig en geef je lichaam de tijd om te reageren op de behandeling.

Als je na de behandeling nog vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je behandelaar.