Cellulitiskin

Een cellulitiskin, ook wel putjeskin of golfbalkin genoemd, is een aandoening waarbij er rimpels en kuiltjes ontstaan op de kin, die lijken op de contouren van een golfbal. Dit kan veroorzaakt worden door een overactieve kinspier, de musculus mentalis, waardoor de huid op de kin ongelijk wordt en er kuiltjes ontstaan.
Botox kan worden gebruikt om de spieren in de kin te ontspannen en de activiteit van de kinmusculus te verminderen. De behandeling met Botox voor de kin is snel en vrijwel pijnloos.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de rimpels en deuken op de kin verzachten en dat uw kin een gladdere en egalere uitstraling krijgt.
Het effect van Botox voor een cellulitiskin is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen de rimpels en deuken op de kin weer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.