Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn verticale lijnen die zich tussen de wenkbrauwen vormen en vaak ontstaan door gezichtsuitdrukkingen, zoals het fronsen van de wenkbrauwen of bij het kijken in de zon. Na verloop van tijd kunnen deze rimpels dieper worden en permanente groeven vormen, waardoor je een vermoeide, boze of zorgelijke uitstraling kunt krijgen.
Botox wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te verzwakken die verantwoordelijk zijn voor het samentrekken van de huid en het vormen van rimpels. Door het injecteren van botox in de spieren van de frons, ontspant deze spier en wordt de vorming van fronsrimpels verminderd.
irect na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de fronsrimpels verzachten en dat uw gezicht een ontspannen en jeugdige uitstraling krijgt.
Het effect van Botox voor fronsrimpels is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen de rimpels weer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.