Gummy smile

Bij de gummy smile, ook wel tandvleesglimlach genoemd, is er teveel tandvlees zichtbaar is bij het glimlachen. Gelukkig bieden wij een effectieve oplossing met behulp van Botox, een veilige en bewezen methode om het tandvlees te verlagen en een stralende glimlach te herstellen.

Een gummy smile ontstaat wanneer er een aanzienlijke hoeveelheid tandvlees bij de bovenkaak zichtbaar is bij het glimlachen, waardoor de verhouding tussen tanden, tandvlees en lippen uit balans is. Dit kan ervoor zorgen dat u zich zelfbewust voelt over uw glimlach en uw algehele esthetiek beïnvloeden.
Botox kan worden gebruikt om de spieren rond de bovenlip te ontspannen en de hoogte van de lip te verminderen. Door Botox in te spuiten, kunnen we de lip iets verlagen, waardoor er minder tandvlees zichtbaar is bij het glimlachen. De behandeling met Botox voor een gummy smile is snel en vrijwel pijnloos.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat het tandvlees minder zichtbaar is bij het glimlachen, waardoor uw glimlach harmonieuzer en stralender wordt.
Het effect van Botox voor een gummy smile is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kan het tandvlees weer meer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.