Hals

Botox tegen horizontale – en verticale lijnen in de hals

De hals is een gebied dat vatbaar is voor de tekenen van veroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en verslapping van de huid. Factoren zoals de natuurlijke veroudering, zonbeschadiging, gewichtsverlies en genetica kunnen bijdragen aan deze zorgen. Door bijvoorbeeld fanatiek sporten of aanspannen van de hals ontstaan verticale halsbanden.
Botox kan worden gebruikt om de spieren in de hals tijdelijk te ontspannen en de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Door middel van Botox in te spuiten, wordt de spieractiviteit verminderd en de huid in de hals strakker en gladder gemaakt. De behandeling met Botox voor de hals is snel en vrijwel pijnloos.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de rimpels en fijne lijntjes in de hals verzachten en dat de huid strakker en gladder wordt, waardoor uw hals een jeugdige uitstraling krijgt.
Het effect van Botox voor de hals is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen de rimpels en verslapping in de hals weer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.