Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend – en hinderlijk probleem kan zijn dat uw dagelijkse leven beïnvloedt. Met behulp van Botox kunnen hoofdpijnklachten worden verminderd en om u verlichting te bieden.

Hoofdpijn is een veelvoorkomende aandoening die gekenmerkt wordt door pijn en ongemak in het hoofdgebied. Het kan verschillende oorzaken hebben, waaronder spanning, migraine en andere vormen van hoofdpijn. Deze hoofdpijnklachten kunnen uw dagelijkse activiteiten belemmeren en uw algehele levenskwaliteit verminderen.
Botox kan worden gebruikt om de spieren in het gezicht en de nek te ontspannen die betrokken zijn bij het ontstaan van hoofdpijn. Door Botox op strategische punten in te spuiten, kunnen we de spieractiviteit verminderen en de frequentie en intensiteit van hoofdpijnklachten verminderen. Tijdens een consult wordt in kaart gebracht waar de trigger zit voor de hoofdpijn. Het ontspannen van deze spier(groepen) kan de hoofdpijn verminderen. Voor een botoxbehandeling van de nek-/achterhoofdspieren verwijzen wij u naar een neuroloog.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de frequentie en intensiteit van uw hoofdpijnklachten afnemen, waardoor u verlichting en een betere levenskwaliteit ervaart.
Het effect van Botox voor hoofdpijn is tijdelijk en duurt meestal tussen de drie en zes maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen hoofdpijnklachten weer optreden. Als u langdurige verlichting wilt ervaren, kunt u ervoor kiezen om de behandeling regelmatig te herhalen.