Hyperhidrosis (overmatig zweten)

Overmatig zweten kan vervelend probleem zijn dat uw dagelijkse leven en zelfvertrouwen beïnvloedt. Gelukkig bieden wij een effectieve oplossing met behulp van Botox, een veilige en bewezen methode om overmatig zweten te verminderen en u weer comfortabel en zelfverzekerd te laten voelen.

Hyperhidrosis is een aandoening waarbij er sprake is van overmatig zweten, zelfs wanneer er geen fysieke inspanning wordt geleverd. Het kan zich voordoen op verschillende delen van het lichaam, zoals de oksels, handpalmen, voeten en het gezicht. Dit kan leiden tot ongemak, zelfbewustzijn en beperkingen in het dagelijks leven.
Botox kan worden gebruikt om de activiteit van de zweetklieren tijdelijk te verminderen. Door Botox op strategische punten in de huid te injecteren, kunnen we de zenuwsignalen blokkeren die verantwoordelijk zijn voor het overmatig zweten. De behandeling kan worden toegepast onder oksels, in de handpalmen en onder de voetzolen. Ook als u niet overmatig zweet en wel van de natte – of verkleurde plekken in shirts af wilt, dan is de behandeling met Botox een optie.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat het overmatige zweten aanzienlijk vermindert, waardoor u droger en comfortabeler blijft gedurende langere perioden. In de meeste gevallen zult u niet meer gaan zweten op andere plekken op het lichaam. Het lichaam moet de 1% warmte wel op andere plekken kwijt, maar gezien de verdeling zult u daar niets van merken.
Het effect van Botox voor hyperhidrosis is tijdelijk en duurt meestal tussen de 4-6 maanden. Na verloop van tijd zal de zweetproductie geleidelijk terugkeren en kan het overmatig zweten weer optreden. Als u langdurige resultaten wilt behouden, kunt u ervoor kiezen om de behandeling regelmatig te herhalen.