Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn kleine rimpeltjes die zich rond de buitenste hoeken van de ogen vormen en vaak ontstaan door natuurlijke veroudering, herhaalde spierbewegingen en blootstelling aan de zon. Deze lijntjes kunnen ervoor zorgen dat uw ogen er vermoeid uitzien en uw gezicht een oudere uitstraling geven.
Botox wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het samentrekken en vormen van kraaienpootjes. Door Botox op strategische punten in te spuiten, kunnen we de spieractiviteit verminderen en de vorming van deze rimpels verminderen.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de kraaienpootjes verzachten en dat uw ogen een jeugdige en stralende uitstraling krijgen, terwijl u nog steeds natuurlijke expressie kunt behouden.
Het effect van Botox voor kraaienpootjes is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen de rimpels weer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.