Voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels zijn horizontale lijnen en plooien die zich over het voorhoofd uitstrekken en vaak ontstaan door natuurlijke veroudering en herhaalde spierbewegingen, zoals fronzen, expressie en het optrekken van de wenkbrauwen. Na verloop van tijd kunnen deze rimpels dieper en prominenter worden, waardoor je een vermoeide of zorgelijke uitstraling kunt krijgen.
Botox wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te verzwakken die verantwoordelijk zijn voor het samentrekken van de huid en het vormen van voorhoofdrimpels. Door Botox op strategische punten in te spuiten, kunnen we de spieren verzwakken en de vorming van voorhoofdrimpels verminderen.
Direct na de behandeling kunt u enige lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele uren tot enkele dagen. U kunt uw dagelijkse activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten. Het effect van Botox begint meestal binnen enkele dagen tot een week merkbaar te worden en bereikt zijn maximale resultaat na ongeveer twee weken. U zult merken dat de voorhoofdrimpels verzachten en dat uw voorhoofd een gladdere en jeugdige uitstraling krijgt, terwijl u nog steeds natuurlijke bewegingen kunt maken.
Het effect van Botox voor voorhoofdrimpels is tijdelijk en duurt meestal tussen de 3-4 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk terugkeren en kunnen de rimpels weer zichtbaar worden. Voor een langdurig glad resultaat dient de behandeling herhaald te worden. Indien de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect langer aanhouden.