Fillers

Hyaluronzuur fillers zijn een populaire en effectieve behandeling om volume toe te voegen, contouren te verbeteren en tekenen van veroudering te verminderen. Het gebruik van fillers biedt een veilige en natuurlijke manier om jouw schoonheid te versterken zonder een chirurgische ingreep. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in ons lichaam voorkomt, met name in de huid. Het heeft de unieke eigenschap om water aan te trekken en vast te houden, hetgeen het zorgt voor hydratatie en volume. Ouder worden en andere externe factoren leidt tot volumeverlies en het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes.

Hyaluronzuur fillers werken door het injecteren van een gelachtige substantie in de huid, waar het volume toevoegt en de contouren verbetert. Deze fillers worden vaak gebruikt voor het verminderen van diepe rimpels zoals de neus-lippenplooi, het opvullen van onder andere ingevallen wangen en het versterken van jukbeenderen.

Goed om te weten

Een van de voordelen van fillers is dat ze veilig en biologisch afbreekbaar zijn. Dit betekent dat ze na verloop van tijd van nature door het lichaam worden afgebroken. De resultaten zijn direct zichtbaar en kunnen tot wel een jaar aanhouden, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de behandeling, de kwaliteit van het hyaluronzuur en individuele variaties.

Wij streven ernaar om natuurlijke en evenwichtige resultaten te bereiken met fillers. Wij bespreken met jou in een persoonlijk consult jouw wensen en verwachtingen. Rekening houdend met jouw unieke gezichtsstructuur en kenmerken zullen we een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. 

Nabehandeling

Na een fillerbehandeling is het belangrijk om bepaalde nabehandeling richtlijnen te volgen om het beste resultaat te behalen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden na een fillerbehandeling:

  • Vermijd druk of wrijving: Gedurende de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling is het belangrijk om druk of wrijving op het behandelde gebied te vermijden.
  • Probeer niet op het behandelde gebied te slapen en voorkom wrijven, kneden of masseren.
  • Blijf uit de zon: directe blootstelling aan de zon kan de gevoeligheid en het risico op complicaties vergroten. Het is dus raadzaam om gedurende de eerste week na de behandeling blootstelling aan de zon of zonnebank te vermijden.
  • Vermijd intensieve lichaamsbeweging: het wordt aanbevolen om gedurende 24 uur na de behandeling intensieve lichaamsbeweging te vermijden. Dit helpt om zwelling en mogelijke verspreiding van de filler te voorkomen.
  • Houd het behandelde gebied schoon: zorg ervoor dat je het behandelde gebied schoon houdt, maar vermijd agressief reinigen of scrubben. Gebruik milde reinigingsmiddelen en dep voorzichtig droog.
  • Vermijd blootstelling aan warmte: probeer de eerste paar dagen na de behandeling blootstelling aan sauna’s, hete baden, hete douches of andere warmtebronnen te vermijden. Hitte kan de bloedvaten verwijden en zwelling veroorzaken.